Offerteboxx enthousiast ontvangen door KPN Partner Network

Een flinke upgrade van een serie belangrijke applicaties.

Vorige week hebben we op Release, een KPN Partner Network event, een flinke upgrade van een serie belangrijke applicaties mogen presenteren. Deze is zeer enthousiast ontvangen. We vertellen er graag wat meer over!

KPN kennen we natuurlijk allemaal als een van de grootste telecomaanbieders van ons land. Dat doen ze voor particulieren en zakelijke afnemers. Wat je misschien niet wist: KPN levert niet rechtstreeks aan het MKB, daar zetten zij partners voor in. Om het die partners zo gemakkelijk mogelijk te maken om hun eindklanten goed te ondersteunen, heeft KPN het KPN Partner Network ontwikkeld: een kanaal voor KPN-partners die zich richten op het midden- en kleinbedrijf. En dat Partner Network is onze opdrachtgever in dezen.

Het KPN Partner Network bedient ongeveer 1.800 partners, grotendeels Managed Service Providers (MSP), die samen 100.000 MKB-bedrijven voorzien van KPN-diensten. Die 1.800 partners gebruiken allerlei KPN-tooling rondom inkoop, het beheer van orders, het maken van offertes en facturatie. 

Een deel van deze tools zijn gebouwd op het Grexx Platform. We hebben in 2017 een serie applicaties gebouwd waarmee partners in hun eigen huisstijl aan de slag kunnen met onder andere orderbeheer, verschillende API’s voor koppeling met KPN-systemen en het genereren en controleren van facturen en offertes.

Nieuwe release Offerteboxx

De serie applicaties uit 2017 hebben we in de tussentijd natuurlijk met regelmaat voorzien van updates, nieuwe features en support. Wegens veranderingen in het telecomlandschap hebben we de afgelopen maanden aan een compleet nieuwe versie van de offerteapplicatie gewerkt. 

Gezien het grote aantal nieuwe functionaliteiten en de flinke upgrade in het gebruikersgemak durven we wel te spreken van een bijzondere nieuwe release. Deze nieuwe applicatie hebben we vorige maand gepresenteerd op het KPN Partner Network event, onder de naam Offerteboxx.

De nieuwe Offerteboxx is heel enthousiast ontvangen. Gerhard ten Hove, partnermanager van RoutIT over de eerste reacties: “Van partners hoor ik veel enthousiasme over de enorme tijdsbesparing die deze nieuwe applicatie gaat opleveren. We zijn op dit moment aan het testen met een tiental partners, zij zijn allemaal enthousiast. De winst zit in de tijdsbesparing en het gemak waarmee je de applicatie gebruikt. Je moet je voorstellen dat onze tooling bij partners op veel verschillende manieren ingezet wordt. Voor sommige partners is het ‘gewoon’ een offertetool, voor andere partners is de tooling een levensader binnen het bedrijf en wordt er volop gekoppeld met eigen systemen, zoals een CRM of ERP. Dat kan allemaal, en in de nieuwe applicatie wordt dat alleen maar gemakkelijker. Ook voor partners die intern niet alle kennis beschikbaar hebben is deze versie laagdrempelig te gebruiken.”

Langdurige samenwerking

Offerteboxx wordt nu voor een kleine groep partners ingezet om de laatste zaken te testen en te tweaken, en zal vervolgens uitgerold worden naar alle gebruikers die de huidige offerteapplicatie gebruiken. Van de 1.800 partners binnen het KPN Partner Netwerk zal de meerderheid er gebruik van gaan maken. We kijken ernaar uit om de applicatie verder te ontwikkelen en daarmee de partners en eindklanten binnen het netwerk goed te ondersteunen.

Ook Gerhard ten Hove kijkt tevreden terug op onze samenwerking: “Ik werk sinds 2017 met Grexx samen en voor mij persoonlijk werkt dat super. Deskundige mensen, korte lijntjes, het is goed samenwerken. Wat ik fijn vind is dat de mensen van Grexx altijd bereid zijn om aan te sluiten wanneer ik nieuwe partners onboard in onze systemen, dan hebben we veel kennis aan tafel zitten. Ik zit er zelf natuurlijk op een ander niveau in: ik kan onze partners alles vertellen over de commerciële kansen die de tooling biedt, maar ik ben geen techneut. Dus als dan een collega van Grexx aansluit, dan kunnen zij veel dieper de techniek in. Zij zorgen ervoor dat de eindgebruiker goed kan werken met de applicaties, dat alles optimaal ingezet wordt en dat ze weten hoe systemen gekoppeld kunnen worden en dergelijke. Die samenwerking is voor ons heel prettig en helpt onze partners enorm.”

 Een grote release is altijd een spannend moment, erg leuk wanneer deze met zoveel enthousiasme ontvangen wordt! We danken alle aanwezigen van het KPN Partner Network en het RoutIT-team voor hun enthousiasme.

Benieuwd naar alle mogelijkheden?