Maak kennis met UX & Front-end Consultant Anne Marie

Omdat Anne Marie vooral achter de schermen werkt is de kans groot dat je haar nog niet kent.

Omdat Anne Marie vooral achter de schermen werkt is de kans groot dat je haar nog niet kent. Toch ben je haar wellicht al tegengekomen in de blog rondom kantoorhond Pip! Anne Marie werkt bijna vier jaar bij Grexx als UX & Front-end Consultant en heeft veel invloed gehad op de look & feel van het platform.

Creatieve nerd in hart en nieren

Even terug in de tijd: Anne Marie studeerde Communicatie en Multimedia Design aan de Hogeschool van Amsterdam. Ze werkte onder andere voor een startup waar ze het schopte tot creative director en als freelancer bouwde ze websites, liefst wat aan de complexe kant: met naast een sterk design ook mooie integraties tussen de website en andere systemen.

Anne Marie: “Ik vond het als freelancer tof om écht iets moois te maken, websites die eenvoudig te onderhouden zijn en systemen die je je zoveel mogelijk werk uit handen nemen. Ik heb me altijd erg verdiept in wat mensen willen bereiken, je leert als freelancer en als creatief al snel dat de initiële klantvraag zelden is wat iemand écht nodig heeft. Dus doorvragen, je inleven, je klant aan het denken zetten, dat vond ik mooi aan mijn werk. 

Na een paar jaar wilde ik graag weer nieuwe dingen leren en verder groeien op technisch gebied. Wat meer programmeren en talen onder de knie krijgen, en me wat meer bezighouden met UX (User Experience). Zo kwam ik bij Grexx terecht, want wat ik kon en wilde leren was precies wat ze zochten.”

“No puzzle is unsolvable”

“Eigenlijk ben ik het liefste aan het puzzelen. Zowel in UX als front-end komt dat veel terug, en zowel in code als design. Ik ben nogal fanatiek, als ik iets zie wat niet klopt dan moet ik het gewoon fixen. Dat kan soms even duren, maar meestal kom ik er wel uit. Ik heb de afgelopen jaren echt veel geleerd qua programmeren. In mijn studietijd dacht ik dat het niet bij me paste, maar dat was eigenlijk nergens op gebaseerd. Een paar jaar geleden kreeg ik er meer interesse in en ik bouw nu veel aan de Grexx Studio, die zelf ook weer met het Grexx Platform gebouwd is.

De afgelopen vier jaar hebben we enorm veel veranderd qua design. De complete look en feel van de low code studio en het platform is aangepakt. Van huisstijl, logo en kleuren enzo, tot de routes die we gebruikers laten afleggen op het platform. We willen natuurlijk dat gebruikers zélf gemakkelijk iets in elkaar kunnen zetten, zonder code, dus dat betekent dat we ons achter de schermen inleven in alle mogelijke user cases. De laatste tijd heb ik veel gewerkt aan de nieuwe WYSIWYG-editor, wat staat voor What you see is what you get. Dat gaat mensen helpen om eenvoudig zelf het design van hun applicatie te tweaken.”

Focus op de gebruiker

“Ik zou me de komende tijd graag verder in UX willen verdiepen, en ik zie ook veel kansen om het platform daarin verder te verbeteren. We hebben de afgelopen jaren gefocust op het herbouwen van het platform, ik zou nu graag meer aandacht besteden aan het verfijnen van de user experience en het testen van gebruikerspatronen. Het is belangrijk om te weten hoe mensen met je software omgaan, wat ze verwachten en waar ze eventueel vastlopen. Mooi of niet mooi is subjectief, dat vind ik niet zo interessant. Of de software werkt zoals mensen verwachten, of ze er intuïtief doorheen gaan, dat vind ik belangrijker.”

Sociaal type

“Ik ben twee dagen per week op kantoor. Voorheen woonde ik in Amsterdam, toen was ik eigenlijk elke dag op kantoor, maar ja, toen kwam corona en zaten we lange tijd thuis. Daarna besloot ik met mijn vriendin naar Deventer te verhuizen, zij kreeg daar in de buurt een baan en ik kom ervandaan. Het is een uurtje rijden naar kantoor, maar twee keer per week is dat prima te doen. Pip gaat natuurlijk altijd mee en in de auto luister ik een podcast ofzo, dan is dat uurtje zo voorbij. 

Eigenlijk ben ik heel graag op kantoor, als ik nog in de buurt woonde dan was ik er waarschijnlijk vaker. Gewoon gezellig, ik ben best wel een sociaal type. Wat ik tof vind is dat we echt samenwerken. In mijn DevOps-team heeft iedereen zo z’n eigen taken en expertises, je bent natuurlijk zelf verantwoordelijk voor je werk, maar we testen elkaars issues en denken met elkaar mee, je doet het nooit alleen. We zijn met z’n allen met iets groots bezig - dat miste ik als freelancer. Een common goal waar we allemaal aan bijdragen. Dat werkt heel fijn.”

Privé

Anne Marie (31) woont met vriendin Stephanie en hond Pip in Deventer. Ze zijn graag buiten op pad: nieuwe plekken ontdekken, met de tent op roadtrip, longboarden of tennissen. Verder mag Anne Marie graag in de tuin bezig zijn, een potje gamen of wat sociaals doen.

Benieuwd naar alle mogelijkheden?