Maak kennis met kantoorhond Pip

Al ruim drie jaar gaat de prijs voor meest enthousiaste medewerker van de maand naar onze kantoorhond Pip. Iedere maand, met afstand.

Al ruim drie jaar gaat de prijs voor meest enthousiaste medewerker van de maand naar onze kantoorhond Pip. Iedere maand, met afstand. Wie wel eens op het Grexx HQ in Naarden is weet er alles van: dit feestnummer is blij dat je er bent en doet alles voor een aai. Of twee. En daar werken wij natuurlijk graag aan mee. 


Vaste plek bij DevOps

Pips baasje Anne Marie werkt sinds december 2019 bij Grexx en verdient de brokjes als UI/UX en front-end consultant. Al bij haar sollicitatiegesprek werd duidelijk Pip en Anne Marie een package deal zijn: “Ik heb voor mijn werk bij Grexx een tijdje gefreelanced, en daarvoor wat andere banen gehad. Pip ging eigenlijk altijd mee. Ze is heel makkelijk op kantoor, ze blaft niet. Ze is vriendelijk en vrolijk, en mensen die haar geen aandacht geven die laat zij ook met rust. Het is eigenlijk altijd vanzelfsprekend geweest om haar mee te nemen naar mijn werk.

Toen ik dat in mijn sollicitatiegesprek aangaf zei mijn gesprekspartner Pieter meteen dat ik haar maar gewoon mee moest nemen. En sindsdien is ze er vrijwel altijd bij. Komt ze een keer niet mee naar kantoor, dan moet ik dealen met de teleurgestelde blikken van mijn collega’s…”

Anne Marie en Pip zijn doorgaans twee dagen per week op kantoor. In de DevOps-ruimte staat een hondenmand en Pip zoekt verder zelf wel uit waar ze wil kroelen. Office Manager Manuela staat hoog op de prioriteitenlijst: “Eerlijk gezegd ben ik een kattenmens, maar voor Pip maak ik een uitzondering. Ik ben helemaal verliefd op deze knuffelhond, en het is duidelijk wederzijds. Dus de dinsdag en donderdag zijn mijn favoriete kantoordagen.”


Oneindig enthousiasme

We noemen Pip graag onze meest enthousiaste collega. Dat is niet bepaald overdreven: ze staat iedere ochtend te trappelen om het pand binnen te gaan. Ze is net te laag voor de sensors van de automatische deuren, dus ze staat letterlijk te springen om binnen te komen. Als onderdeel van het DevOps team is ze bovendien gek op sprints: als de deuren eenmaal open zijn jakkert ze naar binnen om het team te begroeten en de dag vrolijk te beginnen. 

“Ik ben natuurlijk een beetje bevooroordeeld, Pip is mijn hond en ik vind het een heerlijk beest. Maar ik geloof echt dat een kantoorhond heel goed is voor de sfeer en voor wat ontspanning op de werkvloer. Er zijn zoveel collega’s die gedurende dag even een paar minuten met Pip bezig zijn. Als je ergens tegenaan loopt, gefrustreerd bent, dan is het zó lekker om even je aandacht ergens anders op te richten. Even knuffelen met Pip, die gewoon 100% blij is met je is - ook als je die ene bug niet gefixt krijgt. Haar vrolijkheid is besmettelijk. En aaien en spelen is goed tegen stress. Het is heel tof om te zien hoe het hele team gek op haar is,” aldus Anne Marie.

Internationale achtergrond

Pip is van alle markten thuis. Ze komt uit een gemengd nest en heeft nog het meeste weg van een Australische herder. Anne Marie heeft het wel eens uit laten zoeken: 50% Aussie, 50% ‘van alles wat, met verschillende soorten berghonden’. Veelzijdig type, die Pip. Geen wonder dat ze prima in ons team past.

Privé heeft Pip de zaken verder goed voor elkaar: ze woont met Anne Marie en vriendin Stephanie op vijf minuten van de IJssel, waar ze regelmatig lange wandelingen door de uiterwaarden maken. 

Benieuwd naar de rest van ons team? We plaatsen regelmatig een nieuwe voorstelvrijdag met een van onze collega’s. Je mag natuurlijk ook gewoon even contact opnemen!

Benieuwd naar alle mogelijkheden?