Maak kennis met senior consultant Matthijs Teerlink

Ik vind het mooi om met onze klanten mee te denken: wat hebben ze nodig en hoe krijgen we dat voor elkaar?

Al 8 jaar ervaring met ons gloednieuwe platform: Sr Consultant Matthijs Teerlink

We kennen Matthijs al sinds 2015, toen hij naast zijn bachelor informatiekunde begon aan een bijbaan in het Gemboxx team, dat toen al gebruik maakte van de technologie van Grexx. Als functioneel ontwerper en configurator leerde hij het Grexx Platform door en door kennen. In de jaren daarna heeft Matthijs naast zijn bachelor ook een master bedrijfsinformatica behaald en zich gecertificeerd als Scrum Master. Inmiddels werkt Matthijs nog maar af en toe voor Gemboxx: in 2021 stapte hij over naar Grexx, waar we hem met open armen ontvingen als (senior) consultant. 

“In mijn jaren bij Gemboxx heb ik intensief gewerkt met het Grexx Platform, dus de overstap naar Grexx was niet zo spannend. Het team kende ik natuurlijk ook al. Toch is mijn werk wel flink veranderd. Bij Gemboxx werkte ik als configurator en scrum master met een team aan één project. Als consultant werk ik nu aan verschillende projecten tegelijk. Ik heb veel klantcontact en contact met het dev team, veel vrijheid en veel afwisseling. Die combinatie bevalt me heel goed.”

8 jaar voorsprong

Best bijzonder: Matthijs werkt al sinds 2015 met wat we nu het nieuwe Grexx Platform noemen. Mocht je dat niet meegekregen hebben, per eind 2022 is het Grexx Platform totaal vernieuwd en gericht op organisaties die zélf aan de slag willen met digitale transformatie middels low code. Achter de schermen werkten we al jaren aan dit nieuwe platform, en Matthijs is één van de eerste gebruikers die jarenlang intensief getest en met ons meegedacht heeft. Daarmee speelde hij de afgelopen jaren een belangrijke rol in het verder ontwikkelen en finetunen van het nieuwe Grexx.

“In mijn Gemboxx-tijd was ik al betrokken bij de ontwikkeling van het Grexx platform, en nu als consultant eigenlijk nog steeds. Het is heel tof om met het dev team mee te denken, te laten zien waar je in de praktijk tegenaan loopt of wat je mist. Uit te zoeken hoe het anders kan. En dan te zien dat het werkt en dat het platform daarmee weer iets beter is geworden.”

Expertise delen

Werk je wel eens samen met Matthijs, dan weet je dat hij een serieuze, harde werker is die uitstekend werk levert. Hij mag zijn kennis graag delen, waar we voor ons opleidingsprogramma, Grexx Enabled, handig gebruik van hebben gemaakt. 

Matthijs ontwikkelde enkele tutorials en test-omgevingen die je op weg helpen met specifieke onderdelen van het Grexx Platform. Volg je bijvoorbeeld de lessen over debuggen en calculated attributes, dan werk je in een omgeving die Matthijs geprogrammeerd heeft.

Afwisseling

Alles opgeteld heeft Matthijs dus een behoorlijk afwisselende baan. Klantcontact, zelf aan de slag met het ontwerpen en ontwikkelen van applicaties, ondersteuning bij verdere ontwikkeling van het platform, hier en daar wat tutorials en zo af en toe nog aan de bak voor Gemboxx. Die variatie ligt hem goed.

“Die afwisseling is erg leuk, dat houdt me scherp. En ik houd wel van een uitdaging. Nieuwe dingen proberen, zelfstandig aan de slag maar wél een team waar je op terug kunt vallen, dat werkt heel fijn. Ik krijg alle vrijheid om zelfstandig te ontwikkelen en door te groeien, dat past heel goed.” 

Privé

Matthijs woont in Utrecht, heeft een vriendin en ‘nieuwe dingen proberen’ is ook iets wat terugkomt in zijn hobby’s. Hij deed onlangs een cursus skydiven, een cursus filosofie en heeft op het moment een abonnement op de klimhal. Daarnaast sport hij fanatiek (hardlopen, wielrennen, krachttraining) en wandelt en leest hij graag.

Benieuwd naar de rest van ons team? We plaatsen regelmatig een nieuwe voorstelvrijdag met een collega. Je mag natuurlijk ook gewoon even contact opnemen!

Benieuwd naar alle mogelijkheden?