Onboarding met Grexx Enabled: Hoe we Grexx Developers trainen

Regelmatig neemt collega Yannis je mee achter de schermen bij Grexx. Deze keer bekijken we het onboardingprogramma Grexx Enabled.

Met enige regelmaat neemt onze collega Yannis Haritos je mee voor een kijkje in de keuken van Grexx. Deze keer vertelt hij over ons onboardingprogramma Grexx Enabled, waar we gebruikers leren goed met het Platform te werken.

Binnen Grexx ben ik naast Managing Consultant ook verantwoordelijk voor security, compliance en het kwaliteitsmanagement van onze organisatie. Vanuit die achtergrond vind ik het belangrijk dat onze gebruikers de juiste tools hebben om op hun eigen tempo op verantwoorde wijze het Platform eigen te maken. En dat is precies waar we Grexx Enabled voor hebben ontwikkeld.

Over Grexx Enabled

Je hebt geen programmeerachtergrond nodig om goed met het Grexx Platform te kunnen werken. Wat je wel nodig hebt is een stukje training in hoe ons Platform werkt. Grexx Enabled is het leer- en trainingsprogramma voor mensen die graag met Grexx willen leren werken. Dit kunnen zowel ervaren developers zijn als citizen developers die voor het eerst met low code gaan werken. 

De eerste stappen van Grexx Enabled zijn ook onderdeel van de free trial. Dat betekent dat je, ook zonder abonnement, rond kunt kijken in de leeromgeving. De free trial geeft toegang tot een Studio en dev-omgeving, inclusief een online tutorial, en alle Grexx Platform documentatie.

👉 Een free trial kun je hier aanvragen

Grexx Coaching

Besluit je met het Grexx Platform te gaan werken? Mooi! Zodra je een abonnement afsluit krijg je een Grexx Coach toegewezen. Dit is iemand uit ons team die het Platform door en door kent, en die graag met je meekijkt.

Je coach kan zowel meedenken vanuit de business als vanuit de techniek: het zijn breed onderlegde en ervaren consultants. Zij kunnen de complexiteit van je applicatie goed beoordelen en advies geven of best practices aanreiken. Daarnaast is je coach je eerste contactpersoon én degene die je met alle complexe vragen kan helpen. Ook voor tips rondom de Grexx Marketplace en voorbeelden van andere relevante applicaties ben je bij hem of haar aan het juiste adres.

Grexx Q&A Sessies

Waar je coach het aanspreekpunt is voor de echt complexe vraagstukken, bieden we voor alle andere vragen een wekelijkse Q&A sessie. Deze is (voor klanten) openbaar toegankelijk en wordt geleid door een ervaren Grexx Coach. Hij of zij neemt uitgebreid de tijd om alle vragen te beantwoorden. Je kunt vragen stellen, iets laten zien, ervaringen delen en inspiratie opdoen. Het is ook meteen een mooie manier om in contact te komen met andere Grexx gebruikers.

De Q&A sessies zijn vooral erg leuk omdat we keer op keer zien dat ook beginnende gebruikers goed van elkaar kunnen leren: wie oplet ziet in iedere applicatie iets dat je zelf kunt inzetten. Verder presenteren we in deze sessies ook regelmatig best practices, nieuwe modules uit de marketplace en voorbeelden van andere Grexx-applicaties. Zo is de Q&A sessie een mooie manier om 'bij' te blijven.

Grexx Academy

In Grexx Academy vind je een verzameling video’s en whitepapers die je wegwijs maken - alles dat je nodig hebt om het Grexx Platform goed onder de knie te krijgen. Eerst leggen we je de basisconcepten van het Platform goed uit, daarna kun je hands-on op onderzoek uit. 

Je begint met de tutorial met lessen die je de basis van het Platform bijbrengen. Wat je leert, breng je ook direct in de praktijk in een voorbeeldapplicatie die we voor je klaar hebben staan. Dit deel van de Academy is ook beschikbaar via de free trial.

Het fijne van de Academy is dat je deze op eigen tempo kunt doorlopen. Afhankelijk van hoeveel tijd je beschikbaar hebt en afhankelijk van wat je zelf prettig vindt werken. 

💡 Vanuit de Grexx Academy kun je je ook certificeren als Grexx Developer of Grexx Expert.

Co-development

Wil je je als Grexx Developer certificeren, dan is co-development een onderdeel van het proces. In die fase kijkt een Grexx Coach of Consultant met je mee en trekken we een eindje samen op om jouw applicatie te ontwikkelen. We bekijken hoe je je project aanpakt en geven tips & tricks om tot een goed resultaat te komen. 

Je kunt dit zien als de rijlessen en het examen dat je nodig hebt om een rijbewijs te behalen: we onderzoeken of je het juiste niveau hebt om je solo aan de slag te laten gaan. Dit komt overigens bijna altijd goed hoor! Bij de ene kandidaat sturen we wat meer bij en de ander zoeft er vloeiend doorheen. Beide is prima, als we het basisniveau maar weten te borgen. En daar gaan we samen voor zorgen.

Werken met het Grexx Platform is niet moeilijk en met Grexx Enabled kunnen we mensen goed opleiden. Hoe jij het beste leert vinden we daarin belangrijk. We denken graag mee over speciale wensen, het onboarden en trainen van grotere gebruikersgroepen tegelijk of de inzet van getrainde studenten op jouw project. Er zijn allerlei opties. Wil je daar meer over weten, neem dan gerust contact met ons op.

Benieuwd naar alle mogelijkheden?