Maak kennis met System Engineer Arend

Als System Engineer zit je lekker diep in de techniek, schakel veel met team DevOps en zorg ervoor dat zij soepel kunnen werken.

De kans is groot dat je Arend nog niet kent. Enerzijds omdat hij pas sinds januari bij Grexx werkt, anderzijds omdat hij vooral achter de schermen actief is. Als System Engineer is hij de man die ervoor zorgt dat de techniek bij Grexx intern goed loopt. Hij onderhoudt de verschillende systemen waarmee we werken, zorgt voor de juiste updates, configureert de firewalls en switches, dat soort werk. 

Hoewel we hem nog maar kort kennen, is ons team het over twee zaken eens: zo nuchter als Arend vind je ze zelden, en hij kan iets te goed tafeltennissen.

Brede achtergrond

Arend heeft een brede technische achtergrond, met veel ervaring als Linux engineer en system engineer bij verschillende bedrijven. Daarnaast heeft hij ook een paar jaar als consultant gewerkt bij Brunel en Conclusion. Ervaring die hij ook weer meeneemt in zijn werk als engineer.

“Vanuit mijn tijd in de consultancy weet ik beter hoe de business werkt en hoe organisaties in elkaar steken. Welke applicaties er lopen, hoe die gebruikt worden. Sowieso pik je bij iedere baan en werkgever wat op natuurlijk, maar deze ervaring geeft me een goed beeld van de praktijk waar het Grexx Platform voor ingezet wordt.”

Diep in de techniek

Als system engineer is Arend veel ‘aan het puzzelen’. “Natuurlijk is een deel van mijn werk inmiddels gesneden koek, de basics zijn overal hetzelfde. Maar ieder bedrijf heeft zo zijn eigenaardigheden, de omgeving is overal weer anders opgezet. Ik duik daar graag in. Ik werk pas kort bij Grexx, dus ik ben de omgeving nog eigen aan het maken. En dat betekent veel leren, veel schakelen met collega’s, uitzoeken waarom zaken op een bepaalde manier in elkaar zitten, daar dingen in verbeteren. Dat is mooi werk.

Ik werk op het moment veel met collega’s Maurice (technisch consultant), Bart (CTO) en Sinan (software support engineer). Die contacten zijn heel afwisselend. Sowieso is het een fijn team hier. De sfeer is goed, ontspannen. Ik werk zelf twee dagen per week op kantoor, met een groot deel van het team. Heel gezellig.”

Privé

Arend woont met partner en kinderen in Uitgeest, waar hij een druk sociaal leven onderhoudt. Hij traint een voetbalteam, organiseert disco’s en uitjes voor mensen met een beperking en mag ook graag zelf sporten (voetbal, mountainbike, sportschool). En kom je bij Grexx op kantoor, dan kun je Arend herkennen aan zijn immer felrode Nike Airmax.

Benieuwd naar alle mogelijkheden?