Maak kennis met software support engineer Sinan Çagli

Heb je (technische) vragen? Sinan is je man.

Heb je (technische) vragen? Sinan is je man. Deze vrolijke collega is technisch behoorlijk onderlegd en loodst onze gebruikers met een glimlach door ieder vraagstuk. Hoewel hij pas een krap half jaar bij Grexx werkt, heeft hij zijn plek inmiddels helemaal gevonden.

“Ik vind het belangrijk om nieuwe dingen te blijven leren. Het maakt niet uit of dat in de breedte of in de diepte is, als er maar beweging in zit. Die uitdaging heb ik echt nodig. En ik haal energie uit succes, of dat nou van mijzelf is of van collega’s. Ik ben altijd trots als we weer een nieuwe stap hebben gezet.”

Sociaal type

“Er zijn twee dingen die ik heel leuk vind aan mijn werk als software support engineer. Ik heb uitdaging nodig, ik wil heel graag nieuwe dingen blijven leren. En daarnaast heb ik de afgelopen maanden geleerd dat ik klantcontact echt superleuk vind. Ik zit regelmatig met gebruikers aan de telefoon en dat bevalt me goed. Ik ben een sociaal type, ik vind het gewoon leuk om met mensen te praten en naar ze te luisteren, en samen te kijken of we een probleem kunnen oplossen.”

Daar zit meteen een dilemma voor Sinan, want als je hem vraagt wat hij als eventuele volgende stap voor zichzelf ziet, zou hij graag ook eens van development proeven. “DevOps vind ik interessant, maar ik wil wel klantcontact houden. Misschien moet ik dan denken aan senior support, of support consultancy ofzo. Maar voorlopig zit ik goed hoor, ik vind genoeg uitdaging in het Grexx platform. Ik merk wel dat het best een steile leercurve is: ik kan inmiddels goed zelfstandig met partners aan de slag, terwijl ik het platform pas 5 maanden ken. Ik heb echt veel geleerd de afgelopen tijd. Maar er is zeker nog van alles waar ik me in wil verdiepen.”

Altijd behulpzaam

Als software support engineer is Sinan een groot deel van zijn dag bezig met tickets van partners en ervoor zorgen dat de SLA’s die we hanteren secuur gevolgd worden. Hij signaleert technische problemen en bedreigingen en denkt mee over verbeteringen in customer support en softwareontwikkeling. 

Sinan is nogal een behulpzaam type. En daar profiteren niet alleen onze partners van, maar zeker ook onze collega’s! Onze CTO Bart vertelt: “Sinan heeft op de een of andere manier, zonder dat heel specifiek te zeggen, direct duidelijk gemaakt dat je hem altijd om hulp mag vragen. Collega’s weten hem goed te vinden met technische vragen. Hij heeft zich het Grexx platform en de andere tech die we gebruiken snel eigen gemaakt en neemt daar ook echt initiatief in. Zo stelde hij voor om het werkplekbeheer binnen Grexx op zich te nemen. We hadden daar eigenlijk geen vaste persoon voor. Omdat we met zoveel technici bij elkaar zitten werd alles gewoon wel geregeld, maar het was voor iedereen een bijzaak. Het is natuurlijk veel fijner als iemand daar verantwoordelijkheid voor neemt. Dus dat doet Sinan nu, en daar zijn we blij mee!”

Gezelligheid

We proberen als team zoveel mogelijk om in ieder geval de dinsdag en donderdag op kantoor te zijn, de andere dagen vult iedereen zelf in. Op de kantoordagen is Sinan altijd van de partij: “Het is heel gezellig op kantoor, we hebben een fijn team. We lachen veel en de banden onderling zijn goed. We lunchen samen, daarna standaard een potje tafeltennissen of een wandeling. Ja, gewoon gezellig, ik ga altijd graag naar kantoor.”

Privé

Sinan woont met zijn vrouw en hun zoon van twee in Amersfoort. Naast zijn werk bij Grexx runt hij een eigen bedrijf in het ontwerpen en ontwikkelen van websites, waar hij ook graag mee bezig is. Voor zijn vrouw heeft Sinan een webshop gemaakt waarmee ze sieraden verkopen. Maar eigenlijk is hij in zijn vrije tijd vooral papa: de weekenden zijn gevuld met samen spelen en leuke dingen doen.

Benieuwd naar de rest van ons team? We plaatsen regelmatig een nieuwe voorstelvrijdag met een van onze collega’s. Je mag natuurlijk ook gewoon even contact opnemen!

Benieuwd naar alle mogelijkheden?