Maak kennis met IT Consultant Maurice

“Zet mij maar in het oog van de storm, daar maak je mij het gelukkigst mee”

Toen Maurice in 2015 bij Grexx begon, had hij al heel wat bedrijven van binnen gezien. Hij is onze enige collega die weet hoe je een pompwagen bedient, hoe je burgers bakt, hoe je een magazijn inricht én hoe je boze twitteraars tot bedaren brengt. 

Maurice: “Toen ik in 2012 van de HAVO kwam wist ik niet goed wat ik wilde. Ik heb een jaartje journalistiek gestudeerd in Tilburg, maar dat was het niet voor mij. Daarna heb ik een paar jaar allerlei verschillende banen gehad. In een hotelkeuken, bij een IKEA-magazijn, bij een transportbedrijf. En ik werkte een jaar op de klantenservice en webcare van NS en op de backoffice van NS International. 

Verder ben ik jaren vrijwilliger geweest bij een lokale radiozender. Daar heb ik Bart (CTO Grexx) leren kennen. Hij werkte toen al bij Grexx, en hij vroeg me in 2015 of ik interesse had in een baan als systeembeheerder. Ik had nog niet eerder in IT gewerkt, maar vond dat wel altijd al interessant. Dus zo geschiedde, ik begon aan een duobaan bij Grexx: half systeembeheer, half servicedesk. Zonder ervaring maar met veel zin om er wat van te maken. Tegelijkertijd begon ik aan een opleiding bedrijfskundige informatica. Ik ben inmiddels geswitcht naar ‘gewone’ informatica en de keuze voor IT past me heel goed.”

Klantvriendelijk boven alles

“Eerlijk, de eerste 2-3 jaar vond ik mijn werk best lastig. Het heeft me veel energie gekost om op niveau te komen. Ik was geen natuurtalent, Bart heeft weleens gezegd dat ik het op klantvriendelijkheid gewonnen heb, haha. Dat vind ik ook echt belangrijk. 

Bij mijn werk voor NS leerde ik dat het belangrijk is dat je mensen handelingsperspectief geeft. Dat betekent dat je een klacht of probleem niet alleen aanhoort, maar ook probeert te doorgronden, en aangeeft wat er wél kan. Soms zijn er andere opties om toch te bereiken wat je wilde, kunnen we in ieder geval een deel van een probleem oplossen of op een andere manier perspectief bieden. Ik vind het heel belangrijk om met mensen mee te denken, dat haalt de angel er vaak uit. Zelfs als je het probleem niet direct kunt wegnemen.”

Collega Bart beaamt dat: “Maurice staat bekend om zijn superpersoonlijke en klantgerichte aanpak. Hij kan goed luisteren, hij praat makkelijk en hij wil altijd alles weten. Misschien dat hij daarom ook altijd als eerste op de hoogte is van nieuwe “nieuwtjes” op kantoor - toch een nawee van dat jaartje journalistiek…”

In het oog van de storm

Bijna vijf jaar werkte Maurice in de combinatie systeembeheer en support. In 2020 begon hij met een nieuwe functie als (technisch) consultant. Een rol waarin hij nog steeds klantcontact heeft en daarnaast ook operationeel bezig is en applicaties ontwikkelt met en voor klanten. Maurice is op zijn best als er veel tegelijk op hem afkomt: “Ik ben gelukkig als ik in het oog van de storm sta: ik wil crises managen, snel handelen, dingen oplossen. Laat mij maar rondrennen met een brandblusser, daar ben ik gewoon goed in.”

Verder is Maurice zijn opleiding aan het afronden, en ook zijn afstudeeronderzoek doet hij bij Grexx: “Ik kan nog helemaal niks zeggen over waar het over gaat, top secret! Ik zeg niks!”

Alle systemen op groen

Dat Maurice oog heeft voor operations, blijkt wel als hij over zijn dagelijkse werkzaamheden vertelt: “Meestal kijk ik voor het ontbijt al even of alle systemen op groen staan. Ik ben altijd vroeg wakker en ik vind het gewoon fijn om te weten dat alles lekker loopt. Als er dan toch wat te fixen is, dan kan ik dat meteen oppakken.”

De Grexx-omgeving kent Maurice inmiddels als zijn broekzak. “De afgelopen 8 jaar hebben we natuurlijk enorm veel gebouwd aan het Grexx Platform. Het is tof om te merken dat ik precies weet waar bepaalde keuzes vandaan komen, waarom de dingen werken zoals ze werken. Het is mooi om die groei mee te maken. Ook qua team. We zitten nu met 10 man op DevOps. Ik werk vooral veel samen met Sinan (support engineer), Arend (system engineer) en Bart (CTO). Ik werk vier dagen per week, waarvan 2 à 3 op kantoor. Dinsdag is onze vaste DevOps-kantoordag. En op donderdagen zijn we met praktisch het hele team aanwezig. Heel gezellig.”

Privé

Maurice (30) woont in Nieuwegein en in zijn vrije tijd sport hij graag. Hij traint in de sportschool, krachttraining en fitness. Daarnaast is hij sinds een jaar fanatiek bezig met yoga, een variant gericht op bewustzijn, en doet hij aan body balance.

Benieuwd naar alle mogelijkheden?