Maak kennis met Consultant Mathijs

“De combinatie van technisch bezig zijn en samen met je klant tot resultaat komen vind ik mooi”

Begin dit jaar startte Mathijs van Ginneken in ons team als Consultant. Met een achtergrond in technische bedrijfskunde en de nodige technische ervaring weet hij precies hoe je het digitaliseren en automatiseren van processen inzet om je business te versterken.

Mathijs studeerde Technische Bedrijfskunde in Utrecht en werkte daarna in verschillende meer technische functies: als full stack developer en als consultant in Business Intelligence. De techniek ligt hem duidelijk goed en is ook één van de redenen dat hij graag bij Grexx wilde werken.

“Mijn eerste gesprek was met Maarten en Pieter en dat klikte meteen. Ik kwam in eerste instantie praten voor een puur technische vacature, maar met mijn achtergrond is een functie als business consultant eigenlijk logischer. Klantgericht plus techniek. Die combinatie vind ik mooi en deze functie is ook een samensmelting van alles wat ik eerder heb gedaan. Het voelde meteen als de juiste keuze.”

Steile leercurve

“Ik werk nu vier maanden bij Grexx en ik heb me het platform tot op zekere hoogte echt wel eigen gemaakt. Dat is leuk om te merken. Het Platform heeft een steile leercurve en de basis heb ik ruim onder de knie, dat duurt niet zo lang. Maar nu werk ik aan een opdracht voor een klant en dan kom je toch nieuwe dingen tegen. Specifieke vraagstukken die eerder nog niet aan de orde zijn geweest. 

Ik vind dat wel leuk eigenlijk, ik merk regelmatig dat ik nog best wat te leren heb. En dat gaat heel gemakkelijk. Het leuke aan Grexx vind ik de horizontale bedrijfscultuur, het gemak van snel even binnenlopen en wat bespreken. Dat maakt het voor mij als nieuwkomer gemakkelijk om mee te draaien, ongeacht dat ik nog veel moet en wil leren.

Op het moment bouw ik voor een klant een bestaande applicatie op het nieuwe Grexx Platform. De applicatie is eerder gebouwd met het vorige Platform en we bouwen dat nu om naar een gemoderniseerde versie, met nieuwe functionaliteiten en een fris design. Voor mij een mooi traject om het Grexx Platform goed te leren kennen, zonder ook conceptueel bezig te zijn. Dat vind ik net zo leuk, maar de focus ligt nu even op de techniek.”

Leuke club

“Ik werk normaal gesproken twee dagen per week op kantoor, de dinsdag en donderdag. Mijn directe collega’s zitten in het consultancyteam, dat is een man of negen. Met hen heb ik het over lopende projecten en we sparren over implementaties en nieuwe features. Voor technische zaken spreek ik het DevOps-team regelmatig en als het om sales of bestuurlijke zaken gaat dan is Pieter de juiste man. Gedurende de week spreek ik zo eigenlijk het hele team wel. Het is een leuke club, heel gezellig.

Ik vind het wel krachtig dat we als bedrijf openstaan voor feedback. Dat merk ik in hoe mensen met klanten omgaan, er wordt actief gevraagd naar wat anders of beter kan en hoe men het Platform ervaart. En dat gebeurt ook bij collega’s: ik heb nu nog die frisse blik waarmee ik zie dat sommige dingen gek in elkaar zitten. En daar gebeurt vervolgens ook wat mee. Fijn dat daar ruimte voor is.”

Privé

Mathijs (31) woont samen met zijn vriendin in Bussum. Begin vorig jaar kochten ze daar een huis, naar eigen zeggen ‘een totale bouwval’ die ze in het afgelopen jaar flink opgeknapt hebben. Nu dat project afgerond is heeft Mathijs opeens een hoop vrije tijd. Die vult hij graag in met de sportschool, voetbal of padel met vrienden (en een biertje), wat gamen en zo nu en dan wat code bouwen op de pc.

Benieuwd naar alle mogelijkheden?