Maak kennis met Business Consultant Emiro

In het voorjaar van 2023 mochten we bij Grexx een nieuwe Business Consultant verwelkomen: Emiro Goossen.

Deze econometrist wilde zich naast cijfers en modellen graag meer met business bezighouden. En mogelijk ook ‘iets met software’. Dat is gelukt! We stellen hem graag aan je voor.

Indrukwekkende achtergrond

Pak je Emiro’s cv erbij, dan kun je er niet omheen: deze man heeft behoorlijk wat van de wereld gezien. Zijn eerste levensjaar bracht hij door in Nederland, daarna woonde hij in Saudi-Arabië, Qatar, Maleisië en Florida. Hij studeerde Business Administration en Statistiek aan de Universiteit van Florida, waar hij ook als topsporter actief was in het Varsity Swim Team. Na zijn bachelor vertrok hij naar Nederland, waar hij in Tilburg de master Econometrics and Mathematical Economics volgde. 

Na zijn master had Emiro een aantal banen als Business Analyst bij onder andere Euronext en ING. Het is best een stap naar zijn huidige baan, van Business Analyst naar Business Consultant. Emiro: “Eigenlijk was het al apart dat ik na econometrie Business Analyst werd. Mijn studiegenoten kozen voor een baan als data scientist, of een PHD. Ik wilde niet de onderzoekskant op, ik wilde graag aan het werk en met de business bezig zijn. Dat heb ik een paar jaar gedaan, met plezier, maar ik vond het ook eentonig worden. Steeds dezelfde datasets, met weliswaar nieuwe data, maar toch speelde ik vaak hetzelfde riedeltje af. 

Ik wilde meer. Ik wilde bedrijven helpen om die data en analyses beter in te zetten en echt zelf de business verbeteren in plaats van alleen met data bezig te zijn. Wat ik nu bij Grexx doe is enorm leuk. Ik heb veel klantcontact, ik bouw zelf applicaties en functionaliteiten en ik spar met collega’s en klanten over de processen die daarbij horen. Het is tof om met een team aan één product te werken en mooi werk te leveren.” 

Iedere dag nieuwe dingen doen

“Het is voor mij belangrijk om nieuwe dingen te blijven doen. Dat is de reden dat ik bewust op zoek ben gegaan naar een MKB-bedrijf: ik zocht de vrijheid en flexibiliteit om verschillende taken op te pakken en elke dag wat anders te doen. Die mix heb ik nu wel gevonden, ik blijf leren. 

Dat is iets waar we meteen bij de kennismaking uitgebreid over gesproken hebben. Ik kom natuurlijk niet uit de IT; ik ben wel altijd technisch geïnteresseerd geweest, maar heb geen formele opleiding in die richting. In mijn eerste gesprek met Maarten was er meteen een goede klik, en hij wist een goed beeld te schetsen van mijn eerste zes maanden in deze rol. We hebben 4 tot 6 maanden uitgetrokken voor mij om het platform door en door te leren kennen. Ik werk hier nu een maand of vier en heb zó veel geleerd. 

Het is trouwens ook wel een voordeel hoor, om met een frisse blik de IT in te gaan. Ik kan me goed inleven in klanten die ons platform nog niet goed kennen. En ik heb veel ideeën over hoe we gesprekken met prospects aan kunnen pakken. Ik vind het heel leuk om daar ook over mee te denken.”

Collega Matthijs kan zich daar in vinden: “Emiro is lekker initiatiefrijk. Hij heeft er bijvoorbeeld voor gezorgd dat we nieuwe business cards hebben met een NFC-chip. Die linken dan automatisch door naar een persoonlijke pagina op de website, met contactgegevens. Heel cool.”

Teamgevoel

“Wat ik mooi vind aan werken bij Grexx is het team. Toen ik op zoek was naar een nieuwe baan kwam ik veel vacatures tegen waar men zegt ‘we zijn een familie’ en waar veel nadruk ligt op borrels, feestjes en uitjes. Red flags wat mij betreft. Bij Grexx was dat helemaal niet zo, er is geloof ik zelfs niks gezegd over het team. Toen ik hier voor het eerst op kantoor kwam voelde het gewoon meteen goed. 

En dat eerste gevoel bleek te kloppen: ik heb een hoop leuke mensen om me heen, we werken goed samen en we maken mooie dingen. Er zit veel energie in het team, we hebben allemaal hetzelfde doel. Dat werkt heel fijn, er is nooit gedoe. Ik vond dat in het begin echt indrukwekkend, hoe lekker ontspannen je kunt werken met een fijn team.”

Privé

Emiro (28) woont sinds twee jaar in Amsterdam met zijn verloofde. In zijn vrije tijd is hij graag actief met vrienden, sport en soms een casual videogame. Hij heeft onlangs het zwemmen weer opgepakt en speelt ook graag een potje voetbal, touch rugby of frisbee. 

Dat sportieve merken we op kantoor trouwens ook. Emiro heeft zijn tafeltennis-skills de afgelopen maanden een flinke upgrade gegeven: “Tja, er wordt veel gespeeld hier, dan doe ik natuurlijk mee. We spelen sowieso in de pauzes en soms ook tussendoor, als je gewoon even je hoofd leeg moet maken. De eerste maand was ik waardeloos. Maar ik ben fanatiek, ik heb veel geoefend. Inmiddels kan ik af en toe winnen!”

Benieuwd naar alle mogelijkheden?