Maak kennis met CTO Bart

Ik geloof in wat ik samen met mijn team maak: het Grexx Platform. Low-code applicaties bouwen, zonder écht te programmeren.

Ken je Grexx, dan ken je Bart. Hij draait al heel wat jaren met ons mee: in 2011 kwam hij bij ons binnen met een afstudeerproject voor zijn master bedrijfsinformatica aan de TU Eindhoven. Hij deed toen research naar dynamisch case-georiënteerde workflow managementsysteemen en SSAE16/SAS70 compliancy. Inderdaad, meteen de diepte in, en dat is eigenlijk nooit veranderd!

12 jaar Grexx

Na zijn afstuderen wilde Bart gelukkig graag bij Grexx blijven werken. Eerst als Consultant, later Manager DevOps en Product Owner. Op moment van schrijven genieten we dus al zo’n 12 jaar van Barts vrolijke karakter, zijn harde werk én technische expertise. Sinds januari 2023 mogen we hem met trots onze CTO noemen. We plakken er graag nog 12 jaar aan. 

“Het is best bijzonder dat ik als 36-jarige al 12 jaar bij Grexx werk. Wat ik altijd mooi heb gevonden aan dit team is dat we enerzijds hard werken aan mooie dingen, maar dat we dat ook combineren met plezier. Een keer per jaar gaat een deel van het team, net wie zin heeft, een weekend weg. Dat zijn echt superleuke dagen. Vooraf maak ik met collega Jeffrey een programma en we bedenken samen De Grote Grexx Weekend Quiz, die we véél te serieus nemen. Ontzettend leuk, ik heb er echt goede herinneringen aan. Zo af en toe doen we ook wat anders, we zijn toevallig deze week met het dev team een dag naar de Efteling geweest. Het is lekkerder werken met mensen die je ook privé kunt waarderen.”

“... ik denk dat dit beter kan”

Bart is een van de grondleggers van het huidige, vernieuwde Grexx Platform. Hoewel Grexx al jaren bestond voordat we Bart leerden kennen, was hij degene die (net stagiair-af) zei “... ik denk dat dit beter kan”. Met het vertrouwen van CEO Pieter Hufen achter zich, heeft Bart de afgelopen jaren samen met zijn team hard gewerkt aan het opnieuw uitvinden van het bestaande Grexx Platform. En met succes!

Leuk om te weten is dat Bart naast zijn master bedrijfsinformatica ook een graad heeft als docent informatica. Een zijspoor dat je misschien niet direct verwacht, maar dat in zijn rol heel waardevol bleek. Bart heeft zijn didactische skills goed kunnen gebruiken bij de ontwikkeling van Grexx Enabled, het opleidingsprogramma voor het Grexx Platform.

Eigenwijs

Dat Bart een eigenwijs type is zal je niet verbazen. Hij stimuleert dat ook graag binnen het team: “Ik vind het wel mooi dat we met een team vol wijsneuzen werken, die allemaal een mening hebben over hoe dingen beter kunnen. Zo lang we met respect naar elkaars ideeën luisteren én gezamenlijk de schouders eronder zetten kunnen we daar volgens mij alleen maar beter van worden.”

Privé

Hoewel rasechte Brabander van origine, woont Bart inmiddels met zijn vrouw en twee konijnen in Amersfoort. Ook in zijn vrije tijd is stilzitten niet Barts grootste hobby. Voorheen was hij vrijwilliger bij onder andere 3FM’s Glazen Huis, Stichting Techniekpromotie en in de radiostudio’s van de regionale omroep. En alsof dat niet genoeg is heeft hij ook nog een berg hobby’s: op pad met zijn vrouw, genieten van sushi, de Verenigde Staten verkennen, theme parks bezoeken en (live) muziek. 

Goede kans dat je Bart tegenkomt wanneer je Grexx inzet op een uitdagend technisch probleem. Ben je benieuwd naar de rest van ons team? We plaatsen regelmatig een nieuwe voorstelvrijdag met een collega. Je mag natuurlijk ook gewoon even contact opnemen!

Benieuwd naar alle mogelijkheden?