Leren werken met Grexx low-code

Het bouwen van complexe applicaties met het Grexx Platform is niet ingewikkeld, maar vraagt wel om een bepaalde aanpak.

De gedachte achter het Grexx Platform is dat onze gebruikers zélf aan de slag gaan met het bouwen, beheren en up to date houden van bedrijfsapplicaties. Omdat het low code is hoef je daar niet voor te kunnen programmeren. Maar… je moet natuurlijk wél leren omgaan met het Grexx Platform. Daar helpen we je bij.

Het Grexx Platform is toegankelijk en intuïtief gebouwd, zodat je er relatief snel mee vooruit kan. Het is zowel geschikt voor programmeurs (die gewend zijn applicaties te bouwen met code) als voor citizen developers (die zonder code applicaties (willen) ontwikkelen). Het maakt niet uit of je eerder applicaties gebouwd hebt. 

💡 Ben je benieuwd wat het verschil is tussen een citizen developer en een traditionele developer? Of wat iemand een goede citizen developer maakt? We schreven er een artikel over: Wat is een ‘citizen developer’ en kan iedereen er een worden?

Persoonlijke begeleiding

We vinden het belangrijk dat je als gebruiker echt zélf aan het bouwen gaat. Het bouwen van complexe applicaties met het Grexx Platform is niet ingewikkeld, maar vraagt wel om een bepaalde aanpak. Met de juiste mindset & vaardigheden, wat training én ouderwets oefenen gaat dat zeker lukken. En natuurlijk staan we naast je voor hulp en advies wanneer dat nodig is.

Met deze drietrapsraket leren we jou werken met het Grexx Low-Code Platform:  

  • Grexx Academy: in achttien lessen, die voor iedereen met een free-demo omgeving klaarstaan, leer je de basics van het Grexx Platform kennen, dit geeft je voldoende basis om zelfstandig aan de slag te gaan.
  • Wekelijkse Q&A: waar gebouwd wordt, ontstaan vragen. In deze wekelijkse sessie beantwoorden we al je vragen en kun je leren van andere gebruikers in de community.
  • 1-op-1 consultancy sessies: In de 1:1 heb je alle ruimte om je vraagstukken voor te leggen en krijg je persoonlijk advies van een van onze collega’s.

Leer de basics met de Grexx Academy

Wil je met het Grexx Platform aan de slag, dan raden we je aan om met de free-trial omgeving te beginnen. Die is geschikt voor iedereen die voor het eerst met Grexx werkt, ongeacht of je development-ervaring hebt.

In achttien lessen nemen we je mee langs de basisbeginselen van Low-Code en het Grexx Platform. Je kunt deze lessen zelfstandig volgen, op een locatie en een moment dat het jou uitkomt. 

De tijdsinvestering voor deze serie lessen wisselt erg per deelnemer. Reken op tien tot dertig uur. Hoe lang jij er mee bezig bent, is onder andere van de volgende zaken afhankelijk:

  • Heb je (enige) development-ervaring? Pas je goed in het profiel van de ideale citizen developer? 
  • Ken je de basics van Low Code en wil je daar graag meer over leren?
  • Maak je je nieuwe technieken en concepten snel eigen?

3x ja? Dan ga je er waarschijnlijk vlot doorheen. Heb je één of meerdere nee’s, dan duurt het misschien wat langer, en dat is natuurlijk ook prima. Verder zit er natuurlijk een verschil tussen ‘snel doorbladeren’ en ‘aandacht doornemen en direct toepassen’.

Je start in de lessen overigens direct met het bouwen van een applicatie, die wij hebben opgezet. Daarna kun je een kleine applicatie ontwikkelen rondom een proces dat je goed kent, of direct een proof of concept maken van een grotere applicatie die je graag zou bouwen.

Bij Grexx zijn we groot voorstander van leren op je eigen manier: neem de lessen door zoals dat voor jou goed werkt, verdiep je in de onderdelen die je lastig vindt en breng direct in de praktijk wat je denkt te begrijpen. Want voor iedere (citizen) developer geldt: goed werk ontstaat door te oefenen.

Ontmoet de Grexx Community in de wekelijkse Q&A

Zodra je met het Grexx Platform gaat bouwen zul je tegen zaken aanlopen. Logisch. De wekelijkse Q&A is het perfecte moment om zulke dingen te bespreken en andere Grexx gebruikers te ontmoeten. 

In een videocall van een uur kun je je (technische) vragen stellen en meekijken waar andere Grexx gebruikers mee bezig zijn. Dat werkt heel inspirerend en je leert ook weer van zien waar anderen tegenaan lopen.

All-inclusive 1-op-1 consultancy sessies

Vind je het prettig als een van onze consultants met je meedenkt? Dan is de 1:1 sessie heel geschikt. Je hebt alle ruimte om aan te geven waar je tegenaan loopt. Dat kan praktisch zijn (over complexe functionaliteiten) of meer conceptueel van aard (bijvoorbeeld over het afkaderen van je project). Onze collega’s denken met je mee en delen hun kennis vanuit 10+ jaar implementatie-ervaring.

Wat extra coaching & consulting is ook heel handig wanneer je met specifieke zaken als UX, data science of integraties bezig bent. Dat regelen we graag voor je. We zorgen er hoe dan ook voor dat je vraagstukken opgelost worden: we geven advies, kijken en denken met je mee en kunnen eventueel een lastig onderdeel van je overnemen. Samen komen we er wel uit. En, goed om te weten, coaching en consulting is inbegrepen in je licentie, de hoeveelheid is afhankelijk van je type licentie.

Grexx Certificering

We bieden Grexx gebruikers twee type certificeringen aan: Grexx Certified Developer en Grexx Certified Expert. 

  • Een Grexx Certified Developer is in staat om zelfstandig een complexe low code applicatie te configureren
  • Een Grexx Certified Expert kan zelfstandig een complexe low code applicatie configureren, én kan het gehele traject van uitdaging naar solution begeleiden. Een certified expert kan modelleren, configureren, high code programmeren en heeft ervaring met alle mogelijkheden van het platform.

Certificatie is absoluut vrijblijvend en niet noodzakelijk om met het platform te werken. Zie de certificering als een mooie manier om aan te tonen dat je over een bepaald niveau beschikt. Zowel voor individuele gebruikers als voor organisaties kan het interessant zijn je te certificeren. Wil je meer weten over de certificatie, het proces, de vereisten en de kosten? Neem even contact met ons op.

In de toekomst: Grexx Assessments

Achter de schermen werken we hard aan een serie tools waarmee we kunnen voorspellen hoe geschikt een potentiële gebruiker is om te ontwikkelen met het Grexx Platform. Je kunt dan denken aan een combinatie van tests en psychologische assessments waarmee we een goede indicatie kunnen geven van je vermoedelijke geschiktheid. 

Het doel is altijd om jou als gebruiker beter te kunnen ondersteunen met meer geschikte lessen, en het helpen ontwikkelen van de vaardigheden die je nodig hebt om succesvol te werken met het Grexx Platform. 

Mocht je het interessant vinden om hier aan mee te werken, laat het ons dan zeker even weten!

Het leerproces vanuit verschillende achtergronden

Een succesvolle low code developer kan net zo goed een traditionele programmeur zijn als een citizen developer. Bij Grexx krijgen we vaak de vraag of het leerproces er voor deze twee type gebruikers verschillend uitziet.

Het antwoord is eigenlijk heel simpel: nee. Werken met low code vraagt om een mindset en vaardigheden die raakvlak hebben met de skills van een software-programmeur, maar je kunt dat niet 1-op-1 kopiëren. En mensen zonder development-achtergrond kunnen juist heel sterke low code developers worden. Werken met low code is een andere manier van denken, een andere werkwijze. Daarin kun je zeker voordeel hebben van een achtergrond als developer, maar het vraagt ook de nodige flexibiliteit om low code conceptueel te omarmen.

In de Academy benaderen we iedere gebruiker hetzelfde, ongeacht achtergrond. In die eerste achttien lessen leer je de basics van low code ontwikkelen met Grexx, plus alles wat je verder nodig hebt om succesvol aan de slag te gaan. Zodra je eenmaal start met bouwen kunnen we, afhankelijk van waar voor jou de uitdagingen zitten, je support en coaching wat verder afstemmen op wat je nodig hebt.

💡 Lees meer: Waarom zou je low-code gebruiken voor digitale transformatie?

Samen zorgen we ervoor dat je zelfstandig aan de slag kunt met het bouwen van complexe applicaties. Kom je ergens niet uit, dan staat ons support-team altijd voor je klaar om met je mee te kijken. Ben je voor jouw organisatie, team of applicatie op zoek naar specifieke ondersteuning? Plan een discovery call, een van onze collega’s denkt graag met je mee.

Benieuwd naar alle mogelijkheden?