Maak kennis met Sr. Software Engineer Daan

“Afwisseling is een must. Als vliegende keep ben ik op mijn best.”

Daan Paardekooper begon in februari 2024 als Senior Software Engineer in ons DevOps team. Krap drie maanden later is het tijd om hem eens goed voor te stellen. Maak kennis met Daan, onze vliegende keep.  

“Ik ben altijd in voor variatie, voor nieuwe dingen leren en verschillende soorten werk doen. Ik heb voor een software engineer een vrij brede achtergrond: ik was eerder full stack engineer, software consultant, content creator, front end developer en software lead. Verschillende richtingen, en het liefst combineer ik dat in één functie.”

Die afwisseling lijkt een rode draad in zijn jeugd: hij woonde vijf jaar in New York, zes jaar in Nederland en zeven jaar in Brussel. Inmiddels is hij weer ruim tien jaar terug in Nederland: “Het was voor mij wel even wennen om me hier echt te settelen. Ik heb Nederlandse ouders, maar ben in verschillende landen opgegroeid, zat op een internationale school en heb veel internationale vrienden. Sociaal en cultureel was Amsterdam in het begin even schakelen. Ik heb in de tussentijd nog wel een paar maanden in Sicilië doorgebracht en ik had vlak voor de pandemie plannen om naar Berlijn te verhuizen, maar dat is op de lange baan geschoven. Ik zit nu al een tijd goed in Amsterdam, en dat blijft de komende jaren ook wel zo.”

Vliegende keep

“Ik ben ruim tien jaar bezig met software engineering en development. Grexx kwam op mijn pad omdat ik op zoek was naar een nieuwe baan met meer variatie en verantwoordelijkheid. Wat me meteen opviel is wat een leuk product het Grexx Platform eigenlijk is, juist op technisch vlak. We bouwen aan een platform, en dat platform is ook weer gebouwd op datzelfde platform. Dat is een unieke opzet, ik geloof niet dat ik dat eerder heb gezien.

Binnen het DevOps-team ben ik een soort vliegende keep. Ik doe veel verschillende dingen, en dat is precies wat ik leuk vind. Backend, infra, ops. Ik ben full stack engineer en kan en wil altijd op verschillende vlakken bezig zijn, dat houdt het voor mij interessant.

Daarnaast vind ik het heel belangrijk om als team te blijven werken aan de kwaliteit van je werk. Processen verbeteren, best practices inzetten, standaarden voor tooling invoeren, kennisdeling. Ik haal er plezier uit om de kwaliteit van het eindresultaat op technisch vlak te borgen en ik vind het belangrijk dat we daar voldoende aandacht aan besteden.”

De komende jaren

“Ik heb in 2016 mijn bachelor Computer Science in Utrecht afgerond, daarna ben ik meteen gaan werken. Ik wilde ooit nog wel een master doen, maar dat is er tot nog toe niet van gekomen. Ik vind het eigenlijk ook heel lekker om gewoon zelf te lezen en bij te leren. Ik blijf me wel ontwikkelen, dat vind ik juist heel belangrijk en ook vanzelfsprekend als engineer.

Ik zou me de komende jaren graag verder verdiepen in het gebied tussen business en IT. Gevoelsmatig zit de grootste uitdaging vaak niet in de techniek, maar in het verbinden van de techniek met ‘de echte wereld’. Dus soft skills en het business domein, dat vind ik heel interessant. Ik ben van nature geïnteresseerd in filosofie, psychologie, geschiedenis… Linksom of rechtsom vind ik het dan toch mooi om dat met mijn technische achtergrond te combineren.”

Privé

Daan is 29 en woont met zijn vriendin in Amsterdam. Hobby’s zijn onder andere sport (basketbal, fitness, voorheen lacrosse), muziek maken (gitaar, piano), schaken, bordspellen, koken en zeilen. Verder is Daan graag op reis en op bezoek bij vrienden en familie in binnen- en buitenland. De laatste jaren was hij regelmatig in Zuid-Korea, waar zijn vriendin vandaan komt. Ook het Koreaans lezen en spreken gaat hem inmiddels redelijk goed af!

Benieuwd naar alle mogelijkheden?